SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Svet

Humanost na prvom mestu: Zoo vrt morao da otpusti veći deo zaposlenih a oni se vratili da o životinjama brinu besplatno



Više od 40 radnika zaposlenih u zoološkom vrtu u Južnoj Africi vratilo se da radi dobrovoljno i brine o životinjama besplatno, nakon što je zoološki bio primoran da ih otpusti zbog krize izazvane pandemijom virusa korona.

Nakon što je izolacija u Južnoj Africi produžena u martu, zaposlenima je rečeno da zoološki mora da se zatvori, što je značilo gubitak posla za sve one koji su se brinuli o životinjama. Medjutim, radnici su se odlučili da su im životinje na prvom mestu pa su se, jedan po jedan, svi vratili i nastavili da brinu o životinjama i to bez ikakve nadoknade.

„Razlog zbog kog ustajem ujutro je da bih bila sa ovim predivnim životinjama. Ne znati šta će biti sa njima u budućnosti bilo mi je previše“, rekla je jedna od zaposlenih u zoološkom za BBC.

„Mnogi od nas koji ne dobijaju platu i dalje su tu, pomažemo da se brod održi na površini“,rekao je stariji menadžer zoološkog vrta, koji tu radi više od 20 godina.

„Veliki broj pripadnika osoblja počeo je da pristiže u uniformama na posao i nastavio je da se brine o našim životinjama sa ponosom – apsolutno ne očekujući da bude plaćen za to“.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *