SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Region

Odluke o otvaranju granica menjaju se iz dana u dan



Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, poručio je danas da se odluke o zatvaranju ili otvaranju granica za naše državljane menjaju svakog dana i da naši građani bez testova i karantina mogu da putuju u Bugarsku, Mađarsku i BiH, kada je reč o zemljama iz regiona.

Što se EU tiče, donete su određene odluke, međutim samo na nivou preporuke a to je da se Srbija stavi na zelenu listu zemalja.

„Ali, svaka zemlja individualno donosi odluku, a te odluke se menjaju iz dana u dan“, naveo je Ivica Dačić.

Kako je Dačić dalje naveo, Hrvatska je najavila moguć ulazak u tu zemlju uz dvonedeljni karantin ili test, za ulaz u Severnu Makedoniju test je neophodan dok smo po pitanju Slovenije i dalje na crvenoj listi pa se mora poštovati izolacija od 14 dana, dok je tranzit dozvoljen.

U Rumuniju se ne može, kao ni u Grčku, kaže Dačić i dodaje da je isti slučaj i sa Švajcarskom. Ulaz je zabranjen još u Holandiji, Rusiji, Kini, Belgiji, Australiji i Japanu a za Nemačku je takođe neophodan dvonedeljni karantin. Građani Srbije mogu da putuju i u Luksemburg, Veliku Britaniju i SAD.

Dačić ističe da je veliko pitanje da li će se te odluke promeniti ili ne i dodaje da je interes Grčke da otvori granicu zbog turizma.

„To je njima na štetu“, kaže Dačić.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *