SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Recepti

Nešto skroz drugačije – Karamelizovane banane



Sastojci:

  • 4 kom. banana
  • 120 gr maslaca
  • 20 ml meda
  • 20 ml ruma
  • 120 gr šećera

Priprema:
Oljuštite banane i prepolovite ih po dužini.
U taganju ugrejte maslac, šećer i med, te ubacite banane i pecite ih 3-4 minuta, prelivajući ih sve vreme rastopljenim maslacem i šećerom i medom.

Kada smesa počne da se karamelizuje, a banane da menjaju boju, prelijte ih rumom i sklonite tiganj s ringle.
Karamelizovane banane možete služiti uz sladoled od čokolade i vanile.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *