SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Moda

Najbolje haljine za svaki tip građe

Najbolji izbor za vrele letnje dane kojima svedočimo kada je u pitanju moda svakako su haljine, piše City Magazine. Razlog je jednostavan – one spajaju udobnost i ženstvenost, što je damama podjednako važno. Možete se poigravati dužinom, modelima, kao i dezenom, a mi ćemo u današnjem tekstu pokušati da vam olakšamo izbor najbolje za naredni period, jer ćemo se pozabaviti ovom temom kroz prizmu građe.

Treba prihvatiti činjenicu da nam neki krojevi bolje pristaju, a da bi neke druge trebalo da izbegavamo, ukoliko želimo da postignemo željeni efekat. Verujemo da ste nestrpljivi, te nećemo dužiti, već krećemo odmah!

Idealna građa



Ova figura ogleda se u jednakoj ili približnoj širini kukova i ramena i tankom struku. Primer poznatih dama koje se mogu pohvaliti ovakvom građom jesu Monika Beluči i Leticija Kasta. Stilisti smatraju da su ove dame prave srećnice.

Najbolji modeli haljina:

Izbor u ovom slučaju nije sužen, međutim najbolje je odabrati uže modele. Možete poneti bodi haljinu, onu na preklop, princeza model, ali i haljinu sa kaišem.

Modeli koje treba izbegavati:

Haljine koje su preširoke, jer ne laskaju figuri, već je proširuju.

Peščani sat



Reč je o figuri nalik peščanom satu, sa naglašenim strukom i proporcionalnim ramenima.

Najbolji modeli haljina:

Slično kao i u prethodnom slučaju, postoji mogućnost izbora kroja. Međutim, V izrez predstavlja najbolje rešenje, a zatim i kraći modeli, te oni krojeni u obliku sirene.

Modeli koje treba izbegavati:

Ako se prepoznajete u ovim redovima, onda je najbolje da zaobiđete ravne krojeve i rolka-haljine, jer ćete prikriti ono najlepše na vama.

Trouglasta (A) građa



Ovo je možda i najrasprostranjeniji tip građe, koji podrazumeva da je gornji deo tela vidno uži od kukova. Reč je o ženstvenoj figuri kakve imaju Dženifer Lopez i Eva Mendez.

Najbolji modeli haljina:

Razmišljajte u pravcu lepršavih modela trapezastog kroja, a ukoliko želite da postignete najbolji efekat, odaberite haljine bez bretela.

Modeli koje treba izbegavati:

Krupni dezeni ili jednobojne haljine nisu najbolji izbor, jer sa jedne strane čine da izgledate punije, a sa druge neskladno.

Dečačka građa



Kira Najtli, Šarlot Gejnzbur, te Natali Portman samo su neke od poznatih dama koje imaju ovaj tip građe. Ona se odlikuje ravnom siluetom, bez izraženih oblina. Stoga je važno odabrati kroj haljine koji naglašava ženstvenost.

Najbolji modeli haljina:

U ovom slučaju najbolje je nositi kraće modele, zatim mantil haljine, kao i one bez bretela, koji ističu ramena i leđa.

Modeli koje treba izbegavati:

Najbolje je da izbegavate ravne i široke krojeve haljina, koje ostavljaju utisak da ste upali u njih.

Trapezasta (V) građa



Ovaj tip građe prepoznaje se po širem gornjem delu tela, te užim kukovima i vitkim nogama, koje treba istaći u prvi plan. Dama koju svi dobro znamo, a kojoj se može pripisati ova građa jeste Kameron Dijaz.

Najbolji modeli haljina:

Kratki, zatim uži modeli, kao i oni sa V izrezom ili bez leđa, najbolji su odabir za vas.

Modeli koje treba izbegavati:

Haljine sa naramenicama, te one bez bretela ne laskaju vašoj figuri, pa ih treba izostaviti iz garderobera.

Ovalna građa



Ovaj tip građe odlikuje se zaobljenošću, koja je lepo raspoređena, što deluje šarmantno. Cilj je da istaknete gornji deo tela.

Najbolji modeli haljina:

Prvo rešenje svakako bi bila mala crna haljina, a sličan učinak postiže se i ravnim krojevima, te tufnastim i sličnim dezenima, koji izgledu daju retro notu.

Modeli koje treba izbegavati:

Preširoki i preuski modeli nisu najbolji izbor za vas.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *