SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Ekonomija

Za godinu i po dana kreće izgradnja metroa u Beogradu



Grad Beograd, JKP „Beogradski metro“ i kompanija „Ežis“ potpisali su ugovor za izradu projektno-tehničke domumentacije za projekat izgradnje metroa a kako je navela ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, radovi će početi za godinu i po dana.

„Danas smo svedoci potpisivanja komercijalnog ugovora za izradu studije izvodljivosti za izgradnju beogradskog metroa, kojim realizujemo donaciju vlade Francuske i započinjemo realizaciju najveće infrastrukturne investicije u ovom delu Evrope, vredne šest milijardi evra“, rekla je Mihajlovićeva i dodala da će studija izvodljivosti biti gotova za godinu i po dana, kada će se početi sa izgradnjom metroa sa 60 stanica.

„Građani i građanke Srbije svedoci su završetka ranijih i otpočinjanja novih infrastrukturnih projekata. Jedan od njih, za sada finansijski najteži, jeste modernizacija brze pruge Beograd-Budimpešta. Beogradski metro jedan je od najzahtevnijih projekata kojem pristupamo i ne bi bio moguć da nema dobrih odnosa između Srbije i Francuske, zahvaljujući predsednicima Aleksandru Vučiću i Emanuelu Makronu“, navodi ministarka.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *