SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Život

Nosite gumicu oko ruke? Mnogi to rade, a evo 3 razloga zašto ne bi trebalo

Koliko god da vam ova navika deluje praktično i bezazleno – nije, piše Mondo.Mnoge devojke na ručnom zglobu nose gumicu za kosu – na taj način obezbeđuju da im uvek bude pri ruci kada im zatreba. Međutim, postoje tri razloga zašto ne bi trebalo to da radite.

1. Problemi sa cirkulacijom

Kada nosite gumicu na ruci, priteže vam krvne sudove. To sprečava normalan protok krvi u telu, a kao rezultat može da se razvije sindrom karpalnog tunela, koji se manifestuje bolom i utrnulošću u prstima.

2. Infekcija

Odri Kop iz SAD je stalno nosila gumicu na ruci, a onda je primetila izraslinu na zglobu. Doktori su joj prepisali antibiotike, ali pošto ni to nije pomoglo, na kraju je morala na operaciju.
Ispostavilo se da stalno nošenje gumice za kosu na ruci povređuje kožu ispod, zbog stalnog trenja i pritiska na kožu. Bakterije sa gumice tako prelaze na kožu i mogu da uđu u kožu ukoliko na njoj naprave ranicu, dovodeći do infekcije.

3. Izgleda užasno

Najmanje bitan od ova tri razloga, ali svakako bitan. Kakav god da je vaš stil odevanja, teško da gumica na ručnom zglobu može da doprinese da izgledate bolje, naprotiv.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *