SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Politika Vesti

Vučić o KiM: Pred Srbijom nisu laki dani

Što se tiče Kosova i Metohije, pred Srbijom nisu jednostavni i laki dani, ocenio je predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, prenose mediji.

Foto: Facebook/ Aleksandar Vučić

Predsednik je rekao da će Srbija u dijalogu pokušati da sačuva poziciju iskrenog partnera i pregovarača ali da će takođe biti snažna da odbije sve što je pritisak na Srbiju umesto kompromis i dodao da je iznenadjen izjavom Hotija da se u Briselu piše završni sporazum, što niko još uvek nije demantovao.

„Mi ništa o tome ne znamo, znamo da želimo da pregovaramo o temama koje su na stolu, želimo da se razgovara o ispunjavanju onoga što je potpisano u aprilu 2013, to je Zajednica srpskih opština, uopšte nas ne interesuje šta je u skladu, a šta nije sa kosovskim ustavom. Želimo ozbiljne, konkretne razgovore, ali ako neko misli da će Srbija biti džak za udaranje, da treba da priznamo Kosovo a dobijemo ništa, to je pogrešan put koji nas nigde neće odvesti“, poručuje Vučić i naglašava da je suština srpske politike očuvanje mira i stabilnosti, ne samo za naše građane već i za ceo region.

„U skladu sa tim prihvatili smo da suštinski učestvujemo u dijalogu pod pokroviteljstvo Evropske unije o našim odnosima sa Prištinom, o tome kako bismo mogli da rešimo viševekovne probleme koje imamo u najboljem interesu, kako Srba tako i Albanaca. Upravo zato naša delegacija koju predvodi Marko Đurić je pripremljena za razgovore o ekonomskim pitanjima, interno raseljenima i nestalima. Bićemo spremni da preduzimamo dalje korake na otvaranju naših arhiva, tražićemo da OVK otvori svoje arhive jer smatramo da je važno da porodice nestalih dobiju zadovoljenje, pravdu i da znaju gde su im deca, roditelji braća“, kaže predsednik.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *