SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Korona Vesti

Tiodorović: Postoji tendencija pada ali je virus još uvek tu

Postoji tendencija blagog pada kada je reč o epidemiji korona virusa ali će taj virus još dugo biti tu, zbog čega moramo naučiti da živimo sa njim, pridržavajući se propisanih mera, poručio je danas epidemiolog Branislav Tiodorović.



„Nalazimo se u situaciji da je sada prelomni trenutak kada ćemo, kao građani, kao ljudi koji se svesno bore protiv jedne teške bolesti, pokazati solidarnost, spremnost, disciplinu i odgovornost i budemo li tako nastavili, mislim da ćemo se naći na dobrom putu da oboljenje svedemo na sporadičnu pojavu. To nam je cilj“, navodi epidemiolog.

Kako Tiodorović ističe, ukoliko uspemo da se držimo propisanih mera i funkcionišemo u skladu sa tim, bićemo na dobrom putu da budemo sigurniji i spremniji na sve situacije koje su pred nama a preporuka Kriznog štaba je da se te mere moraju sprovoditi do kraja.

Građani su navikli da epidemija traje dva, tri meseca kao kod gripa, kaže epidemiolog, i da je posle toga sve mirnije ali ovde je reč o mnogo većem problemu, virusu koji je daleko izdržljiviji.

„Izdržljiviji je zato što pronalazi osetljive ljudske organizme i jedino na taj način može da preživi i zato je važno da mu onemogućimo da pronađe osetljiv sledeći organizam u kome će se održati“, pojašnjava.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *