SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Raški okrug Vesti

Kraljevo: Proslave i veselja tek kad struka odobri

Gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić održao je sastanak sa vlasnicima restorana, predstavnicima muzičara, fotografa i salona venčanica čije delatnosti trpe velike gubitke usled pooštravanja mera i zabrane okupljanja većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru odnosno organizovanje proslava zbog epidemiološke situacije.



Kako je gradonačelnik rekao, u Kraljevu čak 1.000 porodica vezano je za organizovanje ovakvih proslava, a svi koji su prisustvovali sastanku imali su razumevanje za državu i za grad, ali su zahtevali da se pokaže i razumevanje za njihova životna pitanja.

„Bili su zahvalni na tome što je država do sada pomogla obezbeđujući određeni iznos sredstava za zarade njih i njihovih zaposlenih, ali su tražili način kako mogu da nastave sa radom. Bitno je da smo došlo do zajedničkih zaključaka, a to je da u razgovoru sa predstavnicima Zavoda za javno zdravlje „Kraljevo“ odredimo kada bi mogli da započnemo sa organizacijom svečanosti“, poručio je Terzić.

Terzić je pojasnio da niko ne očekuje početak organizovanja proslava u skorije vreme, ali je važno da Grad zajedno sa Zavodom za javno zdravlje „Kraljevo“, prateći tendenciju smanjenja broja zaraženih na teritoriji lokalne samouprave, da okvirnu procenu perioda kada bi moglo da se počne sa organizacijom proslava.

SRB info/ INFO 24/ Foto: Facebook.com

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *