SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Sremski okrug

Ruma: Gradi se svlačionica na stadionu u Buđanovcima

Predsednik opštine Ruma Slađan Mančić obišao je radove na izgradnji svlačionice na fudbalskom igralištu u Buđanovcima, koje Opština Ruma finansira sa 4,6 miliona dinara.



Zajednički tender za unapređenje sportske infrastrukture obuhvatiće radove na stadionu FK „Mladost“ u Buđanovcima, kao i rekonstrukciju objekta na stadionu „Slovena“ u Rumi i izgradnju reflektora u Vognju. Radovi u Buđanovcima su bili više nego neophodni, tvrde u klubu, jer je poslednje veliko ulaganje bilo davne 1976. godine.

Buđanovački fudbalski klub dobiće reprezentativan objekat, ocenio je predsednik Mančić, dodajući da je zadovoljan dinamikom radova.

Rok za izvođenje ovih radova je 90 radnih dana. Mislimo da će radovi biti završeni pre roka. Buđanovci kao selo, a posebno fudbalski klub će nakon završetka radova dobiti jednu uređenu zgradu, bolje uslove za svu decu koja se bave fudbalom. Sezona će početi 15. ili 16. avgusta, a ovaj objekat će biti jedan od reprezentativnijih – kaže Mančić.

Svetislav Jovanović trener buđanovačke „Mladosti“, kao igrač i trener već četiri decenije je prisutan na seoskom igralištu, kaže da je ovo veliki dan za sve koji vole sport u Buđanovcima.

Kapitalni projekti se nastavljaju uprkos koronavirusu
U Buđanovcima će se uskoro raditi i uređenje Doma kulture, a predsednik opštine Ruma Slađan Mančić ističe da lokalna samouprava vodi odgovornu finansijsku politiku, što je, kako kaže, zbog sveukupne situacije veoma značajno.

Sve ono što smo planirali od kapitalnih stvari realizujemo i privodimo kraju, to su bitne stvari za građane: kotlarnice, putna infrastruktura, sportska infrastruktura. Pušten je tender za izgradnju gasovoda, tender za održavanje objekata po mesnim zajednicama će biti vrlo brzo otvoren. Kreću i projekti „Participativnog budžetiranja”. Trudimo se da, uz prethodnu analizu i procenu prioriteta, uradimo što više projekata- rekao je Mančić.

Veliki dan za sport, veliki dan za omladinu, veliki dan koji ću sigurno dugo pamtiti. Objekat se gradi, raste iz dana u dan i imamo veliki motiv svi u klubu da naredne sezone u Međuopštinskoj ligi Srem napravimo dobar rezultat. Verujem da će bolji uslovi na našem igralištu privući novu decu, koja će u dogledno vreme postati naši prvotimci – kazao je Jovanović.

Slađan Mančić kaže da je epidemiološka situacija u njihovoj opštini dosta bolja, ali ističe da to ne znači da je momenat za opuštanje, pozivajuću Rumljanje na oprez i odgovornost.

SRB info/ Dnevnik/ Foto: Opština Ruma

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *