SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Obrazovanje Vesti

Mlađi đaci u škole, za starije kombinovana nastava

Najmlađi đaci će pohađati nastavu u školi, dok će za starije uzraste biti kombinacija izvođenja nastave, saopštila je danas zamenica Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević, na osnovu odluke Kriznog štaba.



Kako Tepavčević navodi, najmlađi đaci će pohađati nastavu u školi pri čemu su dužni da poštuju sve mere.

U jednoj učionici može da bude do 15 đaka koji će sedeti na međusobnoj udaljenosti od najmanje 1,5 metra a časovi će umesto 45, trajati 30 minuta.

„U skladu s tim donete su odluke o načinu organizovanja nastave u budućoj školskoj godini. Uradili smo sve da naši najmlađi đaci pohađaju što je moguće više nastavu u samoj školi. To je značajno za njihovo buduće sksolovanje. Za starije razrede imaćemo različite kombinacije izvođenja nastave“, navela je.

Kisić je rekla da je bitno da se prilikom boravka u školi poštuju sve mere prevencije koje će da smanje rizik na najmanju moguću meru prenošenja infekcije.

Tepavčević je pojasnila i da će u školskoj sredini nastavnici sve vreme morati da nose masku, a da će za decu biti definsane procedure kada je obavezno nošenje maske i kada se preporučuje uz mogućnost da se maska odloži na određeno mesto.

„Preporučuje se nošenje maske za sve vreme boravka u školi, ali za đake je moguće da je odlože kada sede u klupama, mada je i tada preporučeno nošenje maske“.

O ovoj temi će javnost detaljnije obavestiti ministar prosvete Mladen Šarčević na konferenciji za novinare danas u 15 časova.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *