SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Hronika Rasinski okrug Vesti

Tri osobe lakše povređene u eksploziji u Kruševcu

Tri osobe, među kojima dvoje dece, lakše je povređeno kada se aktivirala eksplozivna naprava u porodičnom dvorištu u naselju Čitluk u Kruševcu, prenose „Novosti“.



Incident se, prema pisanju lista, dogodio kada je dečak D.P.(14) sinoć pronašao deo eksplozivne naprave u kesi u dvorištu, gde ta porodica skladišti deo sakupljenih sekundarnih sirovina

Došlo je do aktiviranja, ali na svu sreću, dečak je lakše povređen. Lakše povrede zadobila je i njegova četvorogodišnja sestra, kao i majka S.S. (38).

Otac povređene dece I.P. (39) se bavi sakupljanjem sekdunarnih sirovina i ispostavilo se da je među donetim stvarima, u jednoj od plastičnih kesa bio i „upaljač“. Kada je dete zavirilo u kesu, došlo je do detonacije.

Daljim radom na terenu, došlo se do adrese Kruševljanina K.J, od koga je, prema dosadašnjim saznanjima, I.P. dobio sekundarne sirovine. Pripadnici MUP su u stanu K.J. našli i inicijalnu kapislu za eksploziv, kao i manju količinu marihuane. Osumnjičeni je uhapšen i određena mu je mera zadržavanja do 48 sati.

SRB info/ RTV/ Foto: Pixabay

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *