SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Sremski okrug Vesti

Za manje od dva meseca Mačvanska Mitrovica dobija modernu i bezbednu saobraćajnicu

Ulica Mačvanski kej u narednom periodu dobiće novi izgled te će Mačvani dobiti savremenu i bezbednu saobraćajnicu. Završeni su radovi u delu ulice Mačvanski kej u dužini od 900 metara postavljanjem vibro traka i ležećih policajaca.



Krajem jula startovala je sa radovima druga faza rekonstrukcije ulice Mačvanski kej, od ušće kanal Bogaz u reku Savu, pa sve do centra, te je u toku skidanje trotoara posle čega će uslediti i konkretni radovi. Vrednost druge faze radova je 50 miliona dinara, a radove finasira Javno preduzeće “Putevi Srbije”.

Meštani Mačvanske Mitrovice su veoma zadovoljni kako teku radovi na rekonstrukciji ulice Mačvanski kej i podržavaju svaki vid ulaganja u Mačvansku Mitrovicu.

Druga faza radova u ulici Mačvanski kej, započeta je krajem jula i to od ušća kanala Bogaz u reku Savu pa sve do centra Mačvanske Mitrovice. Trenutno se radi na podizanju trotoara i pripremi za postavljanje behaton ploča, vršiće se i potpuna rekonsturkcija atmosferske kanalizacije, a biće postavljeni i usporivači saobraćaja.

Vrednost druge faze rekonstrukcije ulice Mačvanski kej iznosi 50 miliona dinara, a u toku su pripremni radovi, kako bi se pristupilo radovima na vodovodnoj mreži i mreži od strane Javnog preduzeća “Srem – Gas”. Prva faza rekonstrukcije ulice u dužini od 900 metara je završena, rečeno nam je od nadležnih iz Grada Sremska Mitrovica.

Za nešto manje od dva meseca, meštani Mačvanske Mitrovice će dobiti potpuno modernu saobraćajnicu, a pre svega bezbednu inrastrukturu za same pešake, pogotovo zbog velikog broja dece koja idu u osnovnu školu u ovom mestu.

SRB info/ RTV / Foto: RTV

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *