SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Sport Vesti

Košarka: Portland i Memfis u plej-inu, Sparsi bez plej-ofa

Košarkaši Portlanda pobedili su prošle noći Bruklin sa 134:133 i tako obezbedili mesto u plej-inu za plasman u plej-of NBA lige.

Portland je ovom pobedom osigurao osmo mesto na Zapadu, eliminisao je Finiks koji je u NBA „mehuru“ ostvario svih osam pobeda, i protiv Memfisa će se boriti za poslednje mesto u plej-ofu i duel protiv Los Anđeles Lejkersa.



U uzbudljivoj utakmici, najzaslužniji za pobedu Portlanda bio je Demijan Lilalrd koji je postigao 42 poena, Si Džej Mekolum je dodao 25, a Jusuf Nurkić 22 poena. U redovima Bruklina, koji će na početku plej-ofa igrati protiv Toronta, najefikasniji je bio Karis Levert sa 37 poena.

Prethodno je svoje mesto u plej-inu osigurao i Memfis koji je pobedio Milvoki sa 119:106.

Dilon Bruks je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 31 poenom, dok je  Jonas Valančijunas upisao tripl-dabl sa 25 poena, 19 skokova i 12 asistencija. Marko Gudurić nije igrao.

U redovima Milvokija, koji će na početku plej-ofa igrati protiv Orlanda, najbolji je bio Bruk Lopes sa 19 poena.

Košarkaši Finiksa zabeležili su i osmu pobedu otkako je NBA sezona nastavljena, bili su bolji od Dalasa sa 128:102, ali to im nije bilo dovoljno za plasman u plej-in nakon što je Portland pobedio.

Najefikasniji u redovima Finiksa bio je Devin Buker sa 27 poena, dok se na drugoj strani istakao srpski centar Boban Marjanović koji je upisao 18 poena i 20 skokova.

Dalas će kao sedmi na Zapadu na početku plej-ofa igrati protiv Los Anđeles Klipersa.

Posle pobeda Memfisa i Finiksa bilo je jasno da su košarkaši San Antonija ostali bez plej-ofa, prvi put posle 22 godine.

Sparsi sezonu završili porazom od Jute sa 118:112. Rejdžon Taker je bio najefikasniji u ekipi Jute sa 18 poena, dok je na drugoj strani najbolji bio Keldon Džonson sa 24 poena. Košarkaši Jute će u prvoj rundi plej-ofa igrati protiv Denvera.

Košarkaši Orlanda su u utakmici bez rezultatskog značaja pobedili Nju Orleans sa 133:127 predvođeni Nikolom Vučevićem koji je postigao 23 poena.

SRB info/ Beta/ Foto: Unsplash

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *