SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Obrazovanje Vesti

Šarčević:Odgovorni potezi da bi obrazovanje bilo bezbedno

Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je večeras da su u ovoj situaciji potrebni odgovorni potezi ljudi koji rade u obrazovanju da bi odvijanje nastave kada počne u septembru bilo bezbedno i istakao da će roditelji odlučivati o uključivanju dece u sistem.



On je za RTS rekao i da u školama u planinskim područjima, seoskim školama, školana nacionalnih manjina i u srpskim školama u enklavama na Kosovu i Metohiji neće biti deljenja odeljenja i da one, zbog manjeg broja đaka, ispunjavaju epidemiološke uslove.

„Mi imamo nameru da u septembru damo priliku roditeljima da se opredele i da postepeno uđu u sistem“, istakao je Šarčević.

Dodao je da se u uslovima vanredne situacije gleda da se izvuče maksimum iz školskih objekata uz poštovanje norme rada nastavnika i saveta epidemiologa o nastavi.

Nastavnici će, kako je rekao, od ponedeljka dobiti modifikovan pravilnik pedagoške norme.

„Redukuju se neke stvari, ali ako idemo na to da bude 70 posto dobro, u odnosu na nula, kada nemate uživo rad i socijalizaciju, onda je ovo dobar model“, ocenio je Šarčević.

Ministar je naglasio da će svakom nastavniku u rešenju stajati koliko radi uživo, a koliko će morati da „doradi onlajn“.

Šarčević je ocenio da je nastava na daljinu tokom proleća u Srbiji bila sprovedena bolje nego u regionu i šire.

Najavio je i da će tokom sledeće nedelje biti održani sastanci sa rektorima univerziteta kako bi se našlo rešenje i za studente.

SRB info/ RTV/ Foto: Unsplash

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *