SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Korona Vesti

Tiodorović: Početak školske godine prelomni trenutak

Epidemiolog Branislav Tidorović izjavio je da je početak školske godine prelomni trenutak u ukupnom odnosu prema epidemiji.Tiodorović je u Jutarnjem programu RTS-a rekao da svi moramo pomoći da škole počnu normalno da rade, da se deca vrate u školske klupe, posebno deca iz najmlađih razreda, jer je za njihov razvoj to posebno važno.

On je istakao da rizike treba smanjiti na najmanju moguću meru i da se sve mere moraju sprovoditi.

„Mislim da nam trenutna situacija pokazuje da se dosta dobro krećemo prema boljem rešenju, ako bismo uspeli da očuvamo odnos koji sada ima stanovništvo prema epidemiji i sprovođenju svih zaštitnih mera, onda bismo mogli da stvorimo uslove za dobar početak školske godine“, dodao je Tidorović.

On je ukazao da, ako bi došlo do nekih promena i eventualno novog pika, bio prekinut odlazak u školu i prešlo bi se na onlajn nastavu.

Na pitanje kakve maske deca treba da nose, Tiodorović je odgovorio da treba da budemo objektivni i da ljudi koriste maske koje mogu da nađu i da nabave.

„Svaka maska je u svakom slučaju velika stvar za zaštitu od širenja infekcije. Nema razloga da od toga pravimo problem, deca će koristiti onu masku koju im nabave roditelji i koja im najviše odgovara“, rekao je Tiodorović.

SRB info/ Tanjug/

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *