SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Sremski okrug Vesti

Rekonstruisana železnička stanica u Rumi

Za razliku od potpuno devastirane autobuske stanice u Rumi, železnička je ovih dana zasijala novim sjajem.Rumska stanica našla se među 12 objekata na kojima su radovi počeli početkom ove godine, a finansira ih preduzeće „Infrastruktura železnice Srbije”.

Planirani radovi se privode kraju. Potpuno je obnovljena spoljna fasada, krov, postavljeni su novi oluci i stolarija. Vrednost radova, koje je finansiralo preduzeće „Infrastruktura železnice Srbije“ AD je oko 18,5 miliona dinara.

„Infrastruktura železnice Srbije“ tokom 2019. i 2018. godine radila je na rekonstrukciji i uređenju ukupno 105 staničnih zgrada, kako bi one dobile novi, lepši i funkcionalniji izgled. Krajem prošle godine je završena rekonstrukcija ukupno 64 stanične zgrade, a ove godine red je došao na rumsku stanicu i još 11 objekata.

Zgrada železničke stanice u Rumi podignuta je početkom prošlog veka, da bi bila dograđivana nakon Drugog svetskog rata. Prvi voz u Rumu ušao je još decembra 1883. godine iz pravca Inđije, prugom koja je tada spojila Zemun i Novi Sad, a ubrzo je dobila i kolosek do rudnika u Vrdniku.

SRB info/ Dnevnik/ Foto: Opština Ruma

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *