SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Politika Svet Vesti

Predsednički izbori u Americi 2020: Tramp i Bajden u poslednjoj debati

Foto: Reuters

Dugme za isključivanje mikrofona, ili makar pretnja njim, naizgled su „upalili“ – u drugoj predsedničkoj debati, Donald Tramp i Džo Bajden bili su uzdržaniji.

Kandidati su dozvolili jedan drugom da govore. Obraćali su se s poštovanjem. Čak i kada su krenuli da se napadaju, činili su to smireno i taktički.

Posle prve debate, tokom koje je Donald Tramp konstantno prekidao protivnika, što ga je možda i koštalo podrške u istraživanjima javnog mnjenja, predsednik se stišao, što ga je učinilo mnogo boljim učesnikom u debati.

Ovog puta, američka javnost bi mogla da se seća sadržaja o kome su kandidati diskutovali, a ne haotičnog načina na koji je to izneseno.

Bajden se još jednom dobro držao, izbegavajući gafove koje bi republikanci mogli da iskoriste da dovedu u pitanje njegovu mentalnu oštrinu u starosti.

Trampova kampanja pokušaće da negativno predstavi Bajdenovo zalaganje za prelazak sa nafte na održivije izvore energije – demokratski kandidat je rizikovao pomenuvši to pred kraj debate.

Međutim, u eri hibridnih automobila i energetski efikasnih kuća, kada čak i naftne kompanije koriste sličan jezik u obraćanju javnosti, Amerikance to možda neće uzdrmati onoliko koliko republikanci zamišljaju.

Na kraju, istorijski udžbenici će verovatno pamtiti onu prvu, bučnu debatu. Ankete pokazuju da je većina Amerikanaca odlučila, a već je glasalo više od 45 miliona ljudi, tako da su male šanse da ova debata utiče na izbore.

Izvor: BBC News

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *