SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Pčinjski okrug Vesti

Vranje učesnik onlajn međunarodnog kongresa o uticaju pandemije

Foto: Grad Vranje

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović i predstavnica Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Jasmina Petrović, govorile su danas na onlajn konferenciji Osmog međunarodnog kongresa “Sankt Petersburg i slovenski svet”.

Na konferenciji je bilo reči o uticaju koronavirusa na lokalnu zajednicu, aktivnostima u vanrednim situacijama i institucionalnoj koordinaciji.

„U Vranju je trenutno na snazi puna primena epidemioloških mera, a lokalna samouprava je omogućila redovno servisiranje potreba građana i privrede. Gradski štab za vanredne situacije koordiniše rad različitih institucija, a sve u cilju ublažavanja efekata epidemije na ljudsko zdravlje. Sa posebnom pažnjom se prati i analizira situacija i pruža podrška radu vaspitno-obrazovnih institucija. Sa druge strane lokalna samouprava preduzima različite aktivnosti kako bi se nastavio i unapredio život lokalne zajednice.  Veoma je važno obezbediti i nesmetano funkcionisanje privrede i javnog sektora. Samo stabilno, održivo ali i solidarno društvo može da okonča pandemiju“, rekla je Zorica Jović.

Jasmina Petrović je, između ostalog, govorila o uticaju i posledicama pandemije koronavirusa na lokalne zajednice, sa posebnim osvrtom na ljudsko zdravlje. Glavne teme ovogodišnjeg Kongresa su borba protiv širenja koronavirusa i negativne konsekvence pandemije u oblasti zdravstvene zaštite. Na onlajn konferenciji govorili su predstavnici lokalnih samouprava iz Rusije, Poljske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Izvor: Grad Vranje – zvanični sajt

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *