SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Sremski okrug Vesti

Srem: 295 pozitivnih na virus korona

Prema poslednjem izveštaju Štaba za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici i Šidu se registruje najveći broj novoinficiranih na dnevnom nivou. Kako je rečeno na današnjem Štabu, raste broj obolelih na virus kovid 19, u Sremskom okrugu ukupno je 295 aktivnih slučajeva infekcije, što je za oko 90 više od poslednjeg izveštaja. S obzirom na rezultate, epidemiološka situacija je i dalje nepovoljna, kažu iz Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica.



Kako su istakli iz regionalnog Zavoda za javno zdravlje već nekoliko dana je ustaljen broj pozitivnih lica na dnevnom nivou, u Sremskoj Mitrovici taj broj je 15, dok je za Sremski okrug ukupno 29 lica dnevno.

U Sremskom okrugu ukupno aktivnih slučajeva na koronavirus je 295, po gradovima taj broj je sledeći:

Sremska Mitrovica – 190 lica
Stara Pazova – 13 lica
Ruma – 19 lica
Inđija – 41 lica
Irig – 13 lica
Šid – 17 lica
Pećinci – 2 lica

U Kovid centru Opšte bolnice Sremska Mitrovica ukupno leži 33 pacijenta od kojih je 30 -oro pozitivno na koronavirus, a na respiratoru je ukupno 6 lica, kaže direktor bolnice

Sve mere koje su donete do sad i dalje su na snazi i usklađene sa Republičkim Štabom za vanredne situacije, s tim što se uvodi nova mera za objekte koji se bave keteringom, a njihovo radno vreme će biti do 23 časa, kažu nadležni.

Juče u Kovid ambulanti zabeleženo je ukupno 102 pregleda pacijenata sa respiratornim problemima, od kojih je 6 – oro hospitalizovano.

SRB info/ RTV / Foto: Pixabay

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *