Subotica: Festival „Dezire“ od 22. do 30. novembra

Festival savremenog pozorišta „Dezire“ u Subotici biće održan u periodu od 22. do 30. novembra a glavni program čini ukupno 11 predstava.Slogan festivala je „Život“ a kako su naveli iz subotičkog pozorišta „Deže Kostolanji“, razmišljalo se o raznim drugim sloganima, ali je na kraju ovaj prevagnuo, jer, kako kažu, zvuči neposrednije i direktnije spram onoga do čega nam je svima stalo.

– To je najkrhkije, najčistije i najiskrenije rečeno i nešto što nam je najvrednije – poručio je direktor Pozorišta „Deže Kostolanji“, Andraš Urban.

Predstave koje će se naći na festivalu su između ostalog: “Poetika gledanja” Andraša Urbana (Pozorište “Deže Kostolanji”); “Kretanje” Dimitrija Kokanova, u režiji Jovane Tomić (Bitef teatar); “Seljačka opera” Bele Pintera, u režiji Atile Keresteša (Novosadsko pozorište/ Ujvideki snhaz); “Upotreba čoveka” prema romanu Aleksandra Tišme, u režiji Borisa Liješevića (Novi tvrđava teatar); “Don Kihot” prema romanu Migela Servantesa, u režiji Andraša Urbana (Barski ljetopis/ Gradsko pozorište Podgorica), ali i druge.

Foto: Unsplash

Podeli sa prijateljima:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *