SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Srbija Vesti

Vučić čestitao Dan vojnih veterana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku povodom Dana vojnih veterana, u kojoj je naveo da je uveren da nećemo morati više ratom i oružanim sukobima da branimo našu otadžbinu od neprijatelja i zahvalio veteranima na žrtvama koje su podneli.



„Zahvaljujemo im se na žrtvama koje su podneli uz obećanje da ona nije bila uzaludna i da, iako ih više nema, njihov duh nastavlja da živi večno. U nadi da ćemo kao i do sada biti jedinstveni u nameri da gradimo stabilnu budućnost kroz obezbeđenje ekonomskog napretka, očuvanje integriteta Srbije i identiteta Vojske Srbije, čestitam vam praznik“, navodi se u čestitki predsednika Aleksandra Vučića.

Dodao je da se na današnji dan, negujući tradicije duže od jednog veka, prisećamo značajnog događaja, svojevrsne prekretnice za istoriju naše zemlje i vojske – potpisivanja primirja u Prvom balkanskom ratu.

„Tada je brigu o veteranima i zadovoljenju njihovih potreba preuzelo Ministarstvo Vojno, u okviru Vlade Kraljevine Srbije, za koju su bili od životnog značaja kao borci u ratovima koji su usledili i u kojima su učestvovali“, naveo je Vučić.

Poručio je da vojni veterani, negujući tradiciju starih ratnika Vojske Kraljevine Srbije, dugu više od jednog veka, na najbolji način pokazuju da su uspomena na pretke i istorija koju imamo naš ponos, jer mi smo danas ovde gde jesmo, pored ostalog zahvaljujući upravo njima.

RTS/ Tanjug/ Foto: Facebook/ Aleksandar Vučić

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *