SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Vesti

U Prištini najavljuju mere zbog početka vakcinisanja na severu KiM



Kosovska vlada najavila je da će da preduzme mere protiv onih koji su uneli vakcine u srpske sredine na severu KiM, izražavajući sumnju da su „unete ilegalno“.

Kosovska vlada najavila je da će da preduzme mere protiv onih koji su uneli vakcine u srpske sredine na severu KiM, izražavajući sumnju da su „unete ilegalno“.

U vladi kažu da u njoj niti u carini i policiji nemaju informacije o unošenju vakcina na KiM, najavljujući mere protiv onih koji to omogućavaju, prenosi Gazeta Ekpres.

„Ako su ove vakcine nelegalnim kanalima ušle na Kosovo, tada će kosovske institucije preduzeti potrebne zakonske mere protiv lica umešanih u ovu ilegalnu aktivnost“, kaže se u reakciji vlade.

Iz kabineta premijera navode da „kosovske institucije nisu imale nikakvu zvaničnu komunikaciju sa srpskim institucijama po ovom pitanju, niti direktno preko kancelarija za vezu, niti uz posredovanje međunarodne zajednice“.

Početak vakcinacije u srpskom sredinama na Kosovu i Metohiji pod okriljem zdravstvenog sistema Vlade Srbije izazvao je burne reakcije albanskih predstavnika u Prištini.

Oni optužuju kosovsku vladu da je dozvolivši vakcinaciju zapravo predala suverenitet na severu KiM.

„Avdulah Hoti se predao kao i Aljbin Kurti sa 1000 testova iz Srbije. Vlada Srbije započela vakcinaciju građana Kosova vakcinama protiv kovida. A naše institucije još uvek nisu izvršile ni vakcinaciju protiv sezonskog gripa“, neki su od komentara u Prištini.

Izvor: RTS

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *