SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Korona Srbija

Do kraja januara 2 miliona vakcina, od sutra prijava za imunizaciju preko E-uprave

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će građani od sutra moći da se prijavljuju na sistem preko kojeg će moći da iskažu želju da se vakcinišu.

Taj sistem je uspostavljen u saradnji sa Kancelarijom za informacionu tehnologiju i E-upravu.

Sutra Krizni štab, do kraja nedelje punkt za vakcinaciju na BG sajmu

Sutra će zasedati Krizni štab i na toj sednici biće donete odluke o daljim merama za suzbijanje širenja korona virusa, najavila je danas premijerka Ana Brnabić.

Inače, mere koje su donete uoči Nove godine, da ugostiteljski objekti, tržni centri i usluge mogu da rade do 20 sati, a prodabnice prehrambene robe do 21 sa, važe do sutra.

Brnabić: Odlični kandidati, a pred nama još puno posla

Premijerka Ana Brnabić rekla je danas da je, dok se pojavljuju imena potencijalnih kandidata za predsedničke izbore, pred Vladom Srbije još 15 meseci napornog rada.

Na molbu prokomentariše to šo se već pojavljuju imena potencijalnih predsedničkih kandidata, među kojima je i vladika Grigorije „koji je najavio i osnivanje stranke“, Brnabić je kazala da vidi da postoje dva predsednička kandidata – Marinika Tepić i vladika Grigorije, koji su, dodala je ironično, izuzetno jaki, te veruje da će neko od njih dvoje sigurno pobediti na izborima.

Brnabić: Nastavićemo da gradimo odnose sa SAD

Premijerka Ana Brnabić rekla je danas da je želja Srbije da gradi sve bolje odnose sa SAD i da će se truditi da to i uradi.

Na pitanje kako će dolazak Džozefa Bajdena na funkciju predsednika SAD uticati na odnose sa Srbijom, Brnabić je podsetila da je Amerika jedan od najvažnijih partnera Srbije.

Brnabić: Do kraja januara imaćemo dva miliona vakcina

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će Srbija do kraja januara imati dva miliona vakcina, različitih proizvođača, uključujući i količine koje su stigle krajem decembra.

U februaru se, kaže, očekuje još dodatnih 1,3 do 1,5 miliona doza.

Izvor: Tanjug

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *