SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Korona Srbija Vesti

Brnabić: Nova sednica Kriznog štaba verovatno u sredu

Foto: Tanjug

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će sednica Kriznog štaba verovatno biti održana u sredu, uz ocenu da je epidemiološka situacija u zemlji sve stabilnija.

„U stalnom sam kontaktu sa stručnim delom Kriznog štaba. Epidemiloška situacija je sve stabilnija“, rekla je Brnabićeva za TV Hepi i dodala da je „stalna borba“ sa stručnim delom kako bi se našao balans i kako bi ekonomija mogla da funkcioniše kako treba.

Premijerka je dodala da se danas očekuje da u Srbiju stigle 211.770 doza vakcin „Fajzer“, a danas ili sutra ujutru 130.000 doza ruske vakcine „Sputnjik V“.

„Dobro nam ide, držimo se“, rekla je Brnabićeva, govoreći o vakcinaciji.

Sektorska pomoć barovima i noćnim klubovima

Država razmatra još jedan vid sektorske pomoći, u nastojanju da pomogne noćnim klubovima i barovima, koji u privredi spadaju među najpogođenije pandemijom, izjavila je Brnabić.

Ona je predsedavala sastanku Radne grupe za rešavanje problema barova i noćnih klubova nastalih usled pandemije korona virusa, saopštila je Vlada.

S obzirom na to da noćni klubovi i barovi nemaju jedinstvenu šifru delatnosti, na sastanku je dogovoreno da se do sledećeg sastanka izradi predlog po kome bi noćni klubovi i barovi na pravedan i jedinstven način mogli biti identifikovani.

Sastanku je prisustvovala i direktorka Poreske uprave Dragana Marković, predstavnici Ministarstva finansija i predstavnici Udruženja barova i noćnih klubova (NOB).

Brnabić je istakla da je svesna ekonomskih posledica koje je pandemija korona virusa već donela noćnim klubovima i barovima, kao i da su Vlada Republike Srbije i predsednik Aleksandar Vučić posvećeni traženju najboljeg, ali ujedno i najpravednijeg rešenja ovog problema.

Svi učesnici sastanka saglasili su se da je učešće predstavnika NOB u radnoj grupi ubedljivo najbolji način za iznalaženje rešenja različitih problema i da se ta praksa nastavi i u budućnosti.

Izvor: RTV Vojvodina

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *