SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Obrazovanje Srbija Vesti

Rekordan broj prijava za stipendije Fondu za talente

Foto: Tanjug

Na Konkurs Fonda za mlade talente Republike Srbije za stipendiranje 1.500 najboljih studenata prijavio se najveći broj zainteresovanih u poslednjih 10 godina, saopštilo je danas Ministarstvo omladine i sporta.


„Nikad veći broj pristiglih prijava najbolji je pokazatelj da Srbija ima budućnost kojom može da se ponosi. Naš odgovor na sve veći broj kandidata koji su ostvarali zapažene uspehe prethodne školske godine je ponovno povećanje broja stipendija koje ćemo dodeliti“, izjavio je tim povodom ministar Udovičić.


On je dodao da, upravo zbog mladih ljudi, koji nastoje da svakim danom svog školovanja budu sve bolji, Ministarstvo omladine i sporta kontinuirano ulaže u stvaranje dodatnih mogućnosti za usavršavanje znanja i negovanje talenata mladih.

„Nastavljamo sa tendencijom povećanja broja dodeljenih stipendija, jer su prepoznavanje dostignuća i potreba mladih i konstantna podrška osnovni prioriteti rada Fonda za mlade talente i Ministarstva omladine i sporta. Pozivam sve mlade da ne odustaju od svojih ciljeva, da podižu lestvicu uspeha naviše, proširuju perspektive i usavršavaju svoja znanja, a mi smo kao država uvek tu, da im budemo oslonac i podrška“, rekao je Udovičić.

Izvor: RTV Vojvodina

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *