SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Srbija Vesti

Vučić: Analiziraćemo non pejper, priznanje neprihvatljivo




Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas dai novi non pejper koji je objavila prištinska Koha a odnosi se na navodno rešenje rešenja kovoskog pitanja pripremile Nemačka i Francuska, nije slučajno „izbačen“, da ga je pisala osoba koja je jako dobro upućena u problematiku.

Vidim da ga svi demantuju, ali on mi je zadao više briga nego prvi non pejper“, kazao je Vučić novinarima u Doljevcu na pitanje šta misli o navodima Kohe i rešenjima koje nudi taj navodni dokument.

Na sastanku predsednika Aleksandra Vučića i predstavnika Nišavskog okruga, razgovaralo se o problemima i potrebama sa kojima se suočava stanovništvo tog kraja, kao i o tome šta bi trebalo da se uradi i na šta da se stavi akcenat za privlačenje investicija, kaže predsednik opštine Gadžin Han Milisav Filipović.

Konkretno za Gadžin Han, Filipović ističe da su kao prioriteti izdvojeni razvoj privrede, turizma i izgradnja industrijske zone, koja je upravo i potrebna zbog dovođenja investitora u tu opštinu u kojoj na današnji dan ima samo 200 radnih mesta u privredi.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će projekti iz oblasti žaštite životne sredine dogovoreni sa kineskim partnerima, od kojih će jedan biti i izgradnja spalionice u Doljevcu, biti urađeni u skladu sa najvišim ekološkim standarima, uz primebdu da danas najviše pridika po tom pitanju drže oni koji su uništili sve fabrike i bez dinara dali naše bogatstvo.

Na pitanje novinara u Doljevcu u vezi sa protokolm o saradnji sa Kinezima, za izgradnju deponija, da li će investitor ispoštovati ekološke standarde, Vučić je primetio da su, kada je dolazio prethodnih godina u taj kraj, postojala mnoga životna pitanja, od nezaposlenosti do drugih, a da je sada, kada je Srbija značajno napredovala, ključno pitanje da li će sve da bude urađeno sa najvišim ekološkim standardima.

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas u Gadžinom Hanu sa predstavnicima Nišavskog okruga, a građanima koji su ga dočekali ispred Doma kulture u toj opštini poručio da je to sastanak koji se tiče njihove budućnost i da će u naredne dve godine u tom kraju biti urađeno više nego u prethodnih 20.

„Gadžin Han je za nas strahovito važan, jer nećemo da se život ugasi već da napredujete, da imate siguran posao i da možete da garantujete budućnost svojoj deci“, poručio im je Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da su stručnjaci izračunali da bi, po pitanju Klinike za plućne bolesti „Knez Selo“ kod Niša, bili mnogo veći troškovi renoviranja i rekonstrukcije, nego da se gradi nova bolnica.

„Verujem da će, ako budemo bilo šta radili po tom pitanju, u Knez Selu biti nova bolnica za plućne bolesnike. Stručni ljudi će o tome da donesu odluku“, odgovorio je Vučić na pitanje novinara da je tačno ono što je najavljeno, da će bolnica u Knez Selu, odnosno imanje na kojem se nalazi, biti prodato, dok se najavljuje nova bolnica u Nišu.

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas u doljevačkom mestu Pukovac drugu dozu kineske vakcine „Sinofarm“.

Predsednika je pre vakcinacije pregledala doktorka Slađana Beronja-Jovanić, a vakcinu mu je dala medicinska sestra Violeta Stamenković, kojima je Vučić, u zdravstvenoj stanici prilikom ulaska, predao bukete cveća.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas građanima u Pukovcu, gde u zdravstvenoj stanici koja pripada Domu zdravlja Doljevac prima drugu dozu vakcine, da ne odlažu vakcinaciju, jer će tako zaštiti sebe i svoje porodice.

„Samo bih vas sve zamolio, kao Boga, da se vakcinišete, jer time čuvate svoje porodice i sebe“, poručio je Vučić.

Izvor: Tanjug

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *