SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Srbija Vesti

Potpisani ugovori za dva zajma za klimatske promene i železnicu





Ugovori za dva zajma, Programski zajam za javne politike za klimatske promene i Zajam za projekat modernizacije železničkog sektora u Srbiji primenom višefaznog programskog prisutupa, potpisani su danas u Vladi Srbije.

U prisustvu premijerke Ane Brnabić, ugovore su potpisali ministar finansija Siniša Mali sa ambasadorom Francuske u Srbiji Žan-Lujem Falkonijem, regionalnom direktorkom za Evroaziju Francuske agencije za razvoj (AFD) Sesil Kupri i regionalnom direktorkom Svetske banke za Zapadni Balkan.

Ugovori o zajmu, koje su danas predstavnici Vlade Srbije potpisali sa predstavnicima Francuske agencije za razvoj (ADF) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), vredni su oko 235 miliona evra i biće uloženi u projekte za zaštitu životne sredine i ekološku tranziciju Srbije.

Reč je o Programskom zajmu za javne politike za klimatske promene i Zajmu za projekat modernizacije železničkog sektora u Srbiji primenom višefaznog programskog pristupa, a Brnabić je navela da je prvi zajam vredan 132,6 miliona evra, a drugi 102 miliona evra.

Izvor: Tanjug

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *