SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Ekonomija Putovanja Srbija Vesti

Besplatni vaučeri za odmor

Za prva dva meseca ove godine oko 100 000 građana je uzelo vaučere a država je obezbedila dodatni novac za još 20 000. S obzirom na veliku zainteresovanost postoji mogućnost štampanja dodatnog broja vaučera.

Prijave se popunjavaju na šalterima Pošte do 15.oktobra 2021.godine, a pravo na vaučere u vrednosti od 5 000 dinara imaju penzioneri, nezaposleni koji se redovno prijavljuju na birou, od prošle godine studenti, i zaposleni čija zarada ne prelazi 70 000 dinara mesečno. Da bi se dobio vaučer, pored navedenih uslova potrebno je ispuniti još jedan a to je da se provede najmanje pet noći u nekom od registrovanih objekata koji primaju vaučere. Pre popunjavanja prijave potrebno je na zvaničnom sajtu rezervisati smeštaj u nekom od objekata sa spiska. Sa ličnom kartom i tom potvrdom o rezervaciji, građani se prijavljuju u pošti, a vaučeri se šalju na kućnu adresu.

Iz godine u godinu sve više je takvih objekata. Njihov spisak objavljen je na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Od kada su vaučeri počeli da se dodeljuju, najtraženija mesta za odmor u Srbiji su banje i planine – Vrnjačka Banja, Sokobanja, Kopaonik, Zlatibor.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *