SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Putovanja Vesti

Postupak preuzimanja digitalnog zelenog sertifikata

Planirate da putujete i treba vam zeleni sertifikat. Imate dve mogućnosti za preuzimanje, onlajn ili u poštama Srbije.

Da biste preuzeli ovaj dokument prvo morate da se registrujete na portali e-Uprave.

Građani ostavljaju ime, prezime, ostavljaju sliku svoje lične karte ili pasoša, broj lične karte, mejl adresu i biraju šifru. Na taj način se registruju. Kada su registrovani biraju digitalni zeleni sertifikat i kada odaberu ovu uslugu, mogu da izaberu da li žele sertifikat na srpsko-engleskom, srpsko-kineskom jeziku, objasnio je Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za e-Upravu.

Ako ste ove korake popunili kako treba stići će vam mejl u kome se nalazi digitalni sertifikat. Možete ga odštampati ili nositi u mobilnom telefonu. Sada možete početi da pakujete kofere.

Ako niste sigurni kako preuzeti na pomenuti način imate drugu mogućnost da to uradite, i to u nekoj od pošti uz pomoć pasoša.

„U par koraka, uz važeći pasoš potpuno besplatno dobiće potvrdu, odnosno dobiće list digitalnog zelenog sertifikata. Želimo da istaknemo da će od 7. juna i svim stranim građanima koji su primili vakcinu u Srbiji biti omogućeno da na šalterima preko 200 pošta podignu digitalni zeleni sertifikat“, izjavila je za RTS direktorka Funkcije usluga JP „Pošta Srbije“, Bojana Nikolić.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *