SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Bujanovac Pčinjski okrug Politika Vesti

Mitrović: Bez podrške države u opštini Bujanovac nemoguće bilo šta uraditi

Potrebno je da se u Bujanovcu uspostavi sistem multietničke vlasti u kojoj će zajedno učestvovati Srbi, Albanci i Romi i to je jedini način kako bi se radilo na ekonomskom razvoju i otvaranju novih radnih mesta. Sistem multietničke vlasti je prvi put uspostavljen u Bujanovcu 2002. godine.

-Od strane albanskih partija vraćeni smo na početak 2002. godine. Uzalud je bilo ovih 18 godina truda i rada na izgradnji međuetničkog poverenja, na izgradnji zajedničkog suživota. Mi ovde moramo da živimo  jedni sa drugima, a ne jedni pored drugih. Isključivost sa bilo koje strane da dolazi, nije dobra. I Srbi da su ovo uradili ne bi bilo dobro. Srbi su to i radili do 2002. godine. Do tada su Albanci imali 12 odbornika, a 29 je bilo Srba, tako da su Srbi sami vršili vlast – rekao je za portal SRB-info narodni poslanik i šef Opštinskog odbora SNS-a u Bujanovcu Nenad Mitrović.

-Kada su formirali svealbansku većinu obećavali su da će svu finansijsku podršku i pomoć dobiti iz Prištine i Tirane. Država Srbija ih nije interesovala u tom delu, ali bez podrške države u opštini Bujanovac je nemoguće bilo šta uraditi.

-Tokom 2020. godine imali su pomoć Kosovske vlade oko 200 hiljada eura. Međutim, država Srbija je prošle godine  samo preko Koordinacionog tela za jug Srbije za opštinu Bujanovac opredelila milion eura, plus resorna ministarstva, programi, projekti, transferi – to su ogromna sredstva koja država daje. Često puta sam čuo od Nagipa Arifija i Šaipa Kamberija da imaju veze sa turskim investitorima. Ja im kažem da pozovu te ljude da dođu u Bujanovac i otvore neka nova radna mesta. Međutim, bilo koji investitor da dođe, traži garanciju Vlade Srbije jer je država garant a ne Nagip i Šaip. Podnesite izveštaje koliko ste vi radnih mesta otvorili za ovih 20 godina, nije dovoljno reći – ja sam predsednik opštine, zamenik predsednika ili predsednik Skupštine. Koji su vaši rezultati u radu Nagipe i Šaipe? Osim što se žalite na diskriminaciju, plačete i kukate, vi niste spremni da zasučete rukave i da se uhvatite u koštac sa problemima i pomažete građanima bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost– rekao je Mitrović za portal SRB-info.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *