SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Sport

Srbi ispisuju novu istoriju u svetskoj košarci !!!

Da je Srbija zemlja košarke dokazali su Nikola Jokić igrač Denvera, Vasilije Micić igrač Efesa i Miloš Teodosić igrač Virtuosa.

Srpski košarkaši su u sezoni 2020/2021 proglašeni za najbolje igrače u najačim košarkaškim ligama i takmičenjima: NBA, Evroliga i Evrokup.

Nikola je najkorisniji igrač NBA lige, postao je šesti stranac koji je osvojio MVP nagradu u NBA. Vasilije je dobio MVP nagradu za ovu sezonu Evrolige i za finalni meč.

Jokić sa svojom ekipom igra četvrt finale plej ofa, Micić je sa svojom ekipom osvojio Evroligu. Teodosić je sa svojim Virtusom stigao do polufinala, ali je dobio MVP nagradu u Evrokupu u prvoj fazi takmičenja, ovo je Milošu druga uzastopna nagrada.

Efes je u finalu pobedio Barselu, posebnu zaslugu je imao naš košarkaš.

Nikola je odigrao sve utakmice za svoj klub u proseku je beležio 26,4 poena za 34 minuta i 6 sekunde provedenih u igri, pored ovog broja poena dodao je 10.8 skokova i 8,3 asistencije. Vasilije je u proseku imao postignuto 16, 3 poena i 4,8 asistencije.

Naši košarkaši su ispisali novu istoriju u Svetskoj košarci, a dokaz je da su najbolji i najkorisniji igrači u NBA, Evroligi i Evrokupu.

Foto: Wikipedia

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *