SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Srbija Vesti

PREDSEDNIK SRBIJE POLOŽIO VENAC JUNACIMA SA KOŠARA


Danas su obeležene 22 godine od završetka bitke na Košarama. U to ime predsednik Aleksandar Vučić je položio venac na Spomenik junacima sa Košara, a posle toga porazgovarao sa okupljenim veteranima, učesnicima ove bitke, i zahvalio im na svemu što su učinili za svoju otadžbinu.

Pripadnici vojske SR Jugoslavije su 67 dana uspešno branili državnu granicu i sprečili kopnenu invaziju terorističke OVK iz Albanije na teritoriju Srbije.

„Večna slava junacima sa Košara! Vodili su nemoguću bitku protiv daleko nadmoćnijeg protivnika, znajući da je zemlja koju brane važnija od svega. Košare su danas u tuđim rukama, ali junaštvo srpskih vojnika koji su štitili svoju otadžbinu niko i nikada neće moći da izbriše. Neka im je večna slava!“, rekao je predsednik Vučić i dodao da mu veterani ove bitke daju dodatnu energiju „da se još snažnije bori za Srbiju“.

Ovi junaci su svoj spomenik dobili prošle godine. Na postamentu su uklesana imena 108 vojnika, podoficira, oficira, rezervista i dobrovoljavaca koji su stradali 1999. godine na karauli Košare.

Foto: sns.org.rs

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *