SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Ekonomija Vesti

Finansiranje aktivnih mera zapošljavanja iz Budžeta Republike Srbije

Finansiranju mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih lokalnim planskim dokumentima u oblasti zapošljavanja u 2021. godini, iz Budžeta Republike Srbije finansiraće se 89 lokalnih samouprava. Za te potrebe određeno je 357 miliona dinara.

„Ove lokalne samouprave su izdvojile 313 miliona dinara u te svrhe, što znači da se zajedničkim snagama za mere aktivne politike zapošljavanja u ovim jedinicama lokalne samouprave izdvaja 670 miliona dinara“, rekla je Kisić Tepavčević.

Vlada Republike Srbije je u februaru ove godine usvojila Strategiju zapošljavanja za period 2021-2026. godine. Ostvarivanju ciljeva ove Strategije pomoći će potpisivanje Odluke o finansiranju aktivne politike zapošljavanja na lokalu.

Broj lokalnih samouprava koje koriste ova sredstva, iz godine u godinu je sve veći, tako ih je 2010. godine bilo samo 10, a u poslednjem periodu preko 100.

„Potpisivanje Odluke je preduslov za niz sporazuma Nacionalne službe za zapošljavanje i lokalnih samouprava, koje dobijaju određeni deo sredstava iz Budžeta Republike Srbije za finansiranje lokalnih akcionih planova“, izjavio je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović.

Udruživanjem sredstava lokalnih samouprava i Nacionalne službe za zapošljavanje obuhvatiće se veći broj lica, dodao je Martinović.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *