SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Politika Vesti

Jadranka Joksimović: Program EU PRO najvažniji za ravnopravni teritorijalni razvoj


Program EU PRO je jedan od važnih projekata koji pokazuje sinergiju ciljeva i dobrih rezultata Vlade Srbije i EU, rekla je ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović, navodeći da su projekti poput ovog značajni za ostvarivanje ravnomernog teritorijalnog razvoja i smanjenje migracija iz sela u gradove.

Na konferenciji povodom predstavljanja rezultata i otvaranja virtuelnog sajma razvojnog programa EU PRO – „U korak sa Evropom“, ministarka je izjavila da evropske integracije nisu samo ono što je vladavina prava i politički uslovi, već i ono što se radi u okviru programa EU PRO, odnosno ono što ide u korist građanima u svim delovima zemlje.

Uz pomoć ovog programa unapređen je i poslovni ambijent u lokalnim samoupravama, ali da su i podstaknute inovacije, preduzetništvo, samozapošljavanje, dodala je Joksimović.

Prema njenim rečima, uz EU PRO program došlo se i do jednog od najvažnijih ciljeva evropskih integracija – do smanjenja regionalne nejednakosti i smanjenja unutrašnjih migracija iz sela ka gradovima.

„Uspeli smo da obezbedimo jedan teritorijalno ravnomerni razvoj, što je jedan od najvažnijih zajedničkih politika EU, a to je koheziona politika“, rekla je Joksimović.

Kako se sinoć kasno vratila iz Luksemburga gde je učestvovala na Međuvladinoj konferenciji na kojoj je dogovoreno otvaranje klastera 1 koji se tiče vladavine prava, Joksimović je izrazila zadovoljstvo što je odmah nakon političke Međuvladine konferencije održana ova konferencija kojom se pokazuje da su evropske integracije živ proces koji dolazi i dopire do svakog građanina.

Najavila je da će uskoro početi sa realizacijom program EU PRO Plus i pozvala sve koji su učestvovali u projektu EU PRO da budu upućeni i da prate pozive jer će u okviru novog projekta biti odvojena dodatna sredstva.

Foto: sns.org.rs

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *