SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Bujanovac Pčinjski okrug Vesti

Vučić Kamberiju : Jesu li vaše ruke čiste, a samo srpske krvave?

Odgovarajući na izlaganje poslanika Šaipa Kamberija koji je u svom obraćanju najviše pažnje posvetio optužbama da je Srbija činila zločine nad albanskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji, Vučić je odgovorio da je u svim svojim izlaganjima navodio da Srbi nisu uvek bili ni sveci ni anđeli.

-Od vas albanskih predstavnika nikada nisam čuo da ste činili zločine. A zar niste? Jesu li vaše ruke čiste, a samo srpske krvave? Teško da poverujem, a činjenice me u to uveravaju –  naglasio je Vučić.

Vučić je ukazao da je Kamberi pomenuo primer Saranda Bogujevci, čiji dolazak je najavljen u okviru predstojećeg dijaloga Beograda i Prištine u Briselu i dodao da ona može doći na sastanak u okviru dijaloga, a da je to oduka albanske strane.

-Saranda Bogujevci je žena koja je prošla kroz pakao života. Morate znati ona je primljena u Beograd 2013. godine, slobodno je došla u Beograd, i govorila o teškom zločinu koji je počinjen nad njenom porodicom – podsetio je Vučić.

Vučić je ukazao i da je Beograd tražio od albanskih vlasti da se iskopavanje izvrši na deset lokacija, a da je to učinjeno samo na lokaciji bunker kod Đakovice.

-Srećom da je Bogujevci živa, pa može da priča o teškom zločinu što su loši i zli ljudi počinili. A ko će da priča o zločinu nad porodicom Šutaković, gde su troje dece ubijeni zločinački i zajedno sa svojim ocem i majkom pokopani tako da ne budu pronađeni – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da nema ko iz te porodice da dođe u Prištinu i govori o teškom zločinu koji je počinjen, jer niko od njih nije preživeo.

-Toga se niste setili. Razlika je u tome što se ja setim Sarande i porodice Šutaković. Ponosan sam na Srbiju koja neće da krije zločince, ljude koji nose srpska prezimena. Ne mogu da razumem vas koji držite pridike nama a sakrili bi ste zločine koje su počinili Albanci“, podvukao je Vučić.

Pitanje Kanberiju i Kurtiju, gde su danas ubice porodice Šutaković jesu li osuđeni, optuženi, gde su?- rekao je Vučić.

Vučić je konstatovao da naravno nema pravde za srpske žrtve, niti će je biti.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *