SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Nišavski okrug Vesti

Premijerka Brbanić: Razvoj banjskog turizma u Srbiji

Tokom obilaska Nišavskog okruga, Ana Brnabić rekla je da je zadovoljna što se banjski turizam u Srbiji razvija. Dodala je da razvoj Niške Banje, otvaranje projekta Kulište kao i završetak starog kupatila, ima dodatni doprinos.

Predsednica Vlade, obilazeći Merošinu, Aleksinac, Ražanj i Doljevac, rekla je da joj je važan obilazak svih opština kako bi videla šta treba da se radi i da se odmah rešavaju problemi.

Brnabić je izjavila da je zadovoljna što u Nišku banju dolazi sve više privatnih investitora, a to znači da će Niška banja biti sve jača, da će dolaziti sve više turista i da će život onih koji tu žive biti sve bolji.

„Banjski turizam se konačno ponovo budi, imamo sve više banja. Konkurencija između njih sve je jača što će nas terati da se takmičimo, da se bolje staramo, da što više ulažemo i borimo za što više turista ne samo iz Srbije već i iz inostranstva“, objasnila je Brnabić.

„Za Niš, koji je na Koridoru 10, biće fenomenalno i to što verovatno krajem septembra sa predstavnicima EU u Merošini krećemo da gradimo auto-put prema Prokuplju i Kuršumliji, potom ka Prištini, Tirani i Draču“, izjavila je predsednica Vlade.

Kako je premijerka rekla, Niš će postati raskrsnica svih puteva, železnice, i vazdušnog saobraćaja, stoji na zvaničnom sajtu Srpske napredne stranke.

„Zato je važno da se obilazi Srbija, da smo na terenu, ako ne obilazimo sela iz Beograda ne znamo šta treba da se uradi. Ovako zapišemo sve i po prioritetima radimo“, konstatovala je predsednica Vlade.

„Nije realno da odmah uradimo sve puteve i regionalne i lokalne i to paralelno sa svim auto-putevima i prugama koje gradimo“, zaključila je premijerka Brnabić.

Foto: sns.org.rs

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *