SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Ekonomija Srbija Vesti

Banka Poštanska štedionica i MTS banka od sutra rade kao jedna banka

Banka Poštanska štedionica i MTS banka od sutra zvanično rade kao jedna banka, pošto je Banka Poštanska štedionica pripojila tu banku.

Danas je, u Agenciji za privredne registre, izvršena registracija statusne promene. Tako je Poštanska štedionica postala pravni naslednik svih prava i obaveza koje je do sada imala MTS banka.

Cilj sprovođenja statusne promene pripajanja jeste objedinjavanje poslova predmetnih banaka radi racionalizacije poslovanja i sinhronizacije poslovnih aktivnosti, kao i postizanja efikasnijeg procesa rada. Kako je Republika Srbija direktni i indirektni osnivač sa 100% učešća u obe banke, realizacijom pripajanja Republika Srbija ostvariće direktan uticaj u obliku efikasnije kontrole nad kapitalom banaka. Pripajanje će imati i pozitivne efekte u vidu povećanja broja klijenata putem ponude proizvoda i usluga obeju banaka kroz objedinjenu mrežu koja će pokrivati Republiku Srbiju, kao i razvoja i primene informacionih tehnologija neophodnih za razvoj novih proizvoda i usluga. Takođe, dosadašnjim klijentima obeju banaka biće na raspolaganju svi proizvodi i usluge koje su do sada nudile obe banke, stoji na zvaničnom sajtu Narodne banke Srbije.

Nakon pripajanja, Banka Poštanska štedionica će povećati svoje tržišno učešće u pružanju bankarskih usluga u Republici Srbiji, što će pozitivno uticati na stabilnost i dalje unapređenje poslovanja ove banke, rečeno je iz Kabineta guvernera.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *