SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Bujanovac Pčinjski okrug Vesti

Nesposobna lokalna vlast kriva za nestačicu vode u Bujanovcu

Bujanovac 30.jun 2021. Već na početku leta, meštani opštine Bujanovac su ostali bez pijaće vode, za šta je odgovorna nesposobna lokalna vlast – tvrdi šef bujanovačkih naprednjaka i narodni poslanik Nenad Mitrović. Za portal SRB info on je rekao da građani trpe usled ove katastrofe.

-Lokalna vlast je nesposobna da meštanima opštine Bujanovac i okoline obezbedi redovno snabdevanje pijaćom vodom što može dovesti do prave katastrofe. Ako misle da su sposobni, očigledno su vodosnabdevanje opredelili po etničkoj osnovi. Pre nekoliko godina napravljen je baj pas kod bunara u Bujanovcu i preko njega imaju redovno i uredno snabdevanje pijaćom vodom meštani sela Veliki Trnovac.Međutim, na drugoj strani, meštani srpskih sela nemaju redovno snabdevanje vodom.

Mitrović je pozvao lokalne čelnike da nađu rešenje i reše ovaj problem.

-Pozivam opštinske čelnike da nađu rešenje za ovaj gorući problem i da znaju da na ovoj drugoj strani žive ljudi kojima je voda preko potrebna. Nemaju prava da se na ovakav način odnose prema građanima bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost.- rekao je za portal  SRB info Mitrović.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *