SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Politika Vesti

Šapić: Učešće SNS-a na samitu KP Kine

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić rekao je da je ogromna čast za Srpsku naprednu stranku učestvovanje na onlajn samitu povodom 100 godina Komunističke partije Kine. To je dobar pokazatelj odnosa Srbije i Kine, ali i odnosa koje imaju predsednici Srbije i Kine, Aleksandar Vučić i Si Đinping.

„Učešće najveće srpske partije potvrda je dugoročne saradnje Srbije i Kine i svega onoga što je Kina uradila za našu zemlju u poslednjih nekoliko godina“, izjavio je Šapić pre samog početka samita.

„Razvoj srpske privrede danas ne može da se zamisli bez kineskih investicija, a da ne govorimo o situaciji u najteže vreme kovid krize kada su nam kineski prijatelji prvi pritekli u pomoć“, objasnio je Šapić a stoji na zvaničnom sajtu SNS-a.

„Verujemo da će ta saradnja biti još jača i kvalitetnija ne ugrožavajući naše odnose sa Rusijom i zapadnim partnerima“, rekao je Šapić.

Aleksandar Šapić je čestitao Komunističkoj partiji Kine 100 godina od osnivanja i izrazio očekivanja da će u budućnosti saradnja Srbije i Kine biti sve jača i uspešnija.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *