SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Srbija Vesti

MUP produžio radno vreme za izdavanje dokumenata

Zbog povećanog interesovanja građana za izdavanje ličnih dokumenata, Ministarstvo unutrašnjih poslova donelo je odluku da se od utorka 13. jula 2021. godine produži radno vreme u svim policijskim upravama i policijskim stanicama u periodu od 7:30 do 20 časova, dok je u Policijskoj upravi Novi Sad produženo do 21 čas.

Takođe, organizovan je i rad subotom od 7.30 do 15.30 časova, a u Policijskoj upravi Novi Sad od 7.30 do 21 čas, dok je u Policijskoj upravi za grad Beograd (Upravi za upravne poslove LJermontova 12a) od 7.30 do 20 časova.

Novina je i produženo radno vreme za prijem i uručenje dokumenata na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd, radnim danima od 7.30 do 20 časova, kao i subotom od 7.30 do 15.30 časova u policijskim ispostavama Borča (PS Palilula), Beli potok (PS Voždovac) i Batajnica ( PS Zemun).

Što se tiče prijema i uručenja dokumenata, od sada je omogućeno i nedeljom i to u Policijskoj upravi za grad Beograd ( LJermontova 12a i SIV-3) kao i u Policijskoj upravi Novi Sad od 7.30 do 15.30 časova. Stoji u saopštenju MUP-a.

„Kako bi se posao brže i efikasnije obavljao, iz drugih linija rada na obavljanju poslova prijema zahteva za izdavanje ličnih dokumenata i uručenja dokumenata angažovano je 113 uniformisanih policijskih službenika i 130 službenika iz drugih sektora Ministarstva unutrašnjih poslova“

Takođe je u toku postupak zamene informatičke opreme za obavljanje upravnih poslova kao što su računari, skeneri, skeneri otisaka prstiju, čitači pasoša i drugo.

Kako bi građani dobili lična dokumenta u skladu sa zakonskim rokom, uprkos velikom broju zahteva, MUP Srbije apeluje na građane da vode računa o rokovima važenja ličnih dokumenata i na vreme podnesu zahteve za njihovu zamenu.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *