SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Vesti

Naše košarkašice otputovale u Tokio

Naše zlatne košarkašice, evropske šampionke, večeras su otputovale u Japan kako bi se bolje aklimatizovale i pripremile za Olimpijske igre.

Tokio će biti ovog leta centar sportskih dešavanja. Naši sportisti koji su već otputovali tamo nalaze se u Olimpijskom selu. Košarkašice će im se pridružiti. One su zvanične evropske prvakinje, i sa prethodnih Olimpijskih igara koje su održane u Riju imaju bronzanu medalju.

Na ovim Olimpijskim igrama biće sigurno jedan od favorita za neku od medalja. Nastupiće u jakom sastavu, na spisku su sledeće igračice: Dajana Butulija, Ivon Anderson, Maja Škorić, Saša Čađo, Jelena Bruks, Aleksandra Crvendakić, Anđela Dugalić, Ana Dabović, Nevena Jovanović, Dragana Stanković, Tina Krajišnik i Sonja Vasić.

Takmičenje će trajati od 26.jula do 8.avgusta. Naša reprezentacija smeštena je u grupi A sa selekcijama Koreje, Kanade i Španije. Prvi meč biće protiv Kanade. Sistem takmičenja je takav da će se u četvrtfinale plasirati po dve najbolje ekipe iz grupa, i dve najbolje trećeplasirane.

Foto: FB KSSrbije

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *