SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Sport Vesti

Đoković: Osvajanje Olimpijskog zlata jedan od najvažnijih ciljeva

Najbolji teniser sveta Novak Đoković održao je konferenciju za štampu pred polazak u Tokio. Ispraćen je himnom „Bože pravde“, koju je i on zapevao. Izjavio je da je spreman da odigra svoj najbolji tenis na predstojećim Olimpijskim igrama. Olimpijsko zlato je jedino koje mu nedostaje u karijeri i ovo će biti zgodna prilika da ga konačno osvoji.

„Najlepši mogući način da odem iz Beograda uz ovoliku podršku medija i svog naroda. Imam najviše ambicije, idem na zlato, to nije tajna. To je veliki cilj, velika ambicija još pre početka ove sezone, četiri grend slema i medalja na OI“, izjavio je Đoković za medije pred polazak za Tokio.

„Spreman sam, odmoran da odigram najbolje što mogu. Kada igrate za svoju zemlju to je najveća čast, privilegija. To su najlepši momenti koje jedan sportista može da doživi. Retki su momenti kada mogu da učestvujem u nekom timskom takmičenju. Imao sam sreće da osvojim Dejvis kup, fali mi olimpijsko zlato“, zaključio je Novak Ðoković.

Novak je na kraju zaključio da neće biti lako u Tokiju: „Iako ima otkaza nekih igrača iz vrha, ali dosta njih je i tamo. Pre svega bih izdvojio Medvedeva, Cicipasa i Zvereva. Dug je turnir, svašta može da se desi. Treba doći do finala“.

Foto: FB Novak Đoković

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *