SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Srbija

TEHNIČKI PREGLED VOZILA: Manja mehanička oštećenja neće praviti problem prilikom registracije

Od 6. jula ove godine Pravilnik o tehničkom pregledu vozila primenjuje u punom obimu i manja mehanička oštećenja vozila, koja ne utiču na bezbednost saobraćaja, ne predstavljaju osnov da se vozilo proglasi tehnički neispravnim, istakao je Nebojša Arsov, načelnik Uprave saobraćajne policije u sedištu Ministarstva.  

„Ogrebotine ili manja ulegnuća na šasiji, nedostatak bočne lajsne, nedostatak kapica na ventilima pneumatika, naprslina stakla na svetlosnim grupama, nedostatak tečnosti za pranje vetrobrana, različite boje presvlaka za sedišta i slično, prema instrukciji koja su privredna društva koja vrše tehnički pregled vozila dobila od Ministarstva, nisu razlog da se vozilo oceni kao neispravno. S tim u vezi, Ministarstvo unutrašnjih poslova će poslati još jednu instrukciju svim privrednim društvima ovlašćenim da vrše tehnički pregled vozila, u cilju otklanjanja eventualnih nedoumica kod kontrolora tehničkog pregleda“, izjavio je Arsov.

Arsov je dodao, da ukoliko su na vozilu neispravni uređaji i oprema, vozilo ne može biti ocenjeno kao neispravno, već se vlasniku daje rok da neispravnost otkloni.

„U Srbiji postoji više od 1 200 pravnih lica koja su ovlašćena za vršenje tehničkih pregleda vozila. Ako se uporedi broj registrovanih vozila u Srbiji, i broj ovlašćenih tehničkih servisa i činjenica da se u toku dana može izvršiti tehnički pregled više od 10 vozila, ne postoji nikakvo opravdanje da se na tehnički pregled čeka duži vremenski period“, objasnio je načelnik Nebojša Arsov.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *