SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Politika Region Vesti

Zaev: Srbija je najveći prijatelj Severne Makedonije, što je nedavno i dokazano


„Srbija je uvek bila najveći prijatelj Severnoj Makedoniji, jedina je u toku kovid krize iz svojih zaliha odvojila vakcine za naš narod“, izjavio je premijer Zoran Zaev, u intervjuu za Tanjug.

Prijateljstvo Severne Makedonije i Srbije raste, nada se da će entuzijazam prijateljstva i optimizma iz ove dve zemlje i Albanije biti dominantno prisutan na Balkanu i jugoistočnoj Evropi. Ohrabruje pronalaženje rešenja za Kosovo i Metohiju, uz zaključak da vidi iskrenu nameru predsednika Srbije da se kompromisno rešenje postigne.

„Otvoreni Balkan“ stvara mogućnosti da sada mnogo toga uradimo i sami u cilju poboljšanja kvaliteta života građana, istakao je Zoran Zaev.

„Zajedno možemo mnogo, očekujem da se priključe i ostali“, rekao je Zaev, bez obzira što je su trenutno negativne reakcije iz Sarajeva, Prištine i Podgorice.

Zaev je rekao da se oseća prevarenim od strane EU, jer Severna Makedonija ima status kandidata za ulazak u Evropsku uniju još od 2005.godine, a da je napredak veoma spor.

„Osećam da su nas slagali i prevarili jer se nije sprovelo to što su nam obećali. Mi smo Prespanski sporazum potpisali sa ciljem integracije u Evropsku uniju“, naglasio je on i dodao da „već 16,5 godina čekamo, frustracija je velika“.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *