SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Region Srbija Vesti

Poslata pomoć iz Srbije u gašenju požara u Grčkoj

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin i vršilac dužnosti načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić juče su, po naređenju predsednika Republike Aleksandra Vučića, uputili iz Niša 37 pripadnika ovog sektora sa 14 vozila u Grčku, kako bi pružili pomoć u gašenju velikih požara koji su zahvatili tu zemlju. Naznačeno je na sajtu Vlade Srbije.

Ministar Vulin je tom prilikom objasnio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova formiralo posebnu jedinicu koja će da pomogne grčkim kolegama i svim građanima te zemlje.

„Kada je teško, vidite na koga zaista možete da se oslonite. Ovog leta Sektor za vanredne situacije je gasio više od 850 požara na našoj teritoriji, ali isto tako učestvovali su u gašenju požara u Severnoj Makedoniji, a sada je spreman da gasi požare na prostoru Grčke“, naveo je Vulin.

Predsednik Vučić obezbedio je da po prvi put možemo našim helikopterima pomoći i drugim zemljama, naglasio je Ministar.

„Ponosan sam na to što mogu da kažem da je Srbija u stanju da pomaže drugima, a da ne očekuje pomoć. 37 pripadnika Sektora za vanredne situacije sa 14 vozila, i tri vatrogasna helikoptera i svom pripadajućom opremom, pomoći će narodu Grčke u borbi sa vatrenom stihijom“- rekao je ministar Vulin.

Prema rečima vršioca dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luke Čaušića pripadnici Sektora za vanredne situacije će biti pozicionirani, na ostrvu Evia, na severnoj strani, i da će im se pridružiti i tri helikoptera MUP-a Srbije, od kojih su dva „bel 212“ i jedan „H-145“, sa 14 pripadnika.

On je dodao da se i kod nas javljaju požari koji se brzo stavljaju pod kontrolom, ali i da smo u mogućnosti da pomognemo i drugim zemljama zahvaćenim požarima.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *