SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Svet Vesti

Srbija obnavlja i unapređuje veze sa prijateljskim afričkim zemljama

Nakon posete Keniji, Zimbabveu, Zambiji, Namibiji i Angoli, ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković izjavio je da sa tim državama na osnovu tradicionalno bliskih odnosa još iz vremena Jugoslavije, možemo da obnovimo i unapredimo veze.

Srbija je u tom delu sveta prepoznata kao prijateljska zemlja, rekao je Selaković, i dodao da je od afričkih prijatelja dobio jasne poruke podrške našem nacionalnom interesu i očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, stoji na sajtu Vlade Republike Srbije.

Predsednici Namibije i Angole preneli su da žele da posete Beograd kako bi odnosi naših zemalja nastavili da se produbljuju na najvišem nivou, istakao je Selaković. Takođe su spremni da u oktobru u Beogradu učestvuju u obeležavanju 60-godišnjice Pokreta nesvrstanih zemalja.

Prema rečima ministra Selakovića, postoji mnogo načina za saradnju sa afričkim zemljama na obostranu korist, razmenom iskustava i pružanjem ekspertske pomoći, ali i značajnijim povratkom srpskih preduzeća na taj kontinent, i veruje da će se to uskoro i dogoditi.

Foto: FB Nikola Selaković

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *