SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Tehnologija Uncategorized Vesti

36 ustanova za smeštaj starih i odraslih u Srbiji dobilo novu IT opremu

Obezbeđena tehnička oprema u okviru projekta UNDP i USAID i uz podršku Generalnog sekretarijata Vlade Republike Srbije dodeljena je gerontološkim centrima u Srbiji, značajno će olakšati život korisnika i njihovu komunikaciju sa svojim najbližima, rekla je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dr Darija Kisić Tepavčević, na svečanom obeležavanju primopredaje tehničke opreme za 36 ustanova za smeštaj odraslih i starih u Srbiji.

Pandemija Kovid 19 pokazala je koliko je bitno da svi budu tehnološki pismeni. „Ova tehnička oprema omogućiće nam da lakše živimo, da se češće čujemo. Svima nam je jasno da ovakva komunikacija ne može da nadomesti neposredan kontakt, zagrljaje i dodire, ali itekako može da olakša život naših najstarijih“, izjavila je Kisić Tepavčević, a prenosi sajt Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Januara ove godine je tehničku opremu dobilo 20 gerontoloških centara, najstariji su tom prilikom pokazali veliku volju i želju da prihvate savremene tehnologije, naglasila je ministarka i zahvalila se korisnicima gerontoloških centara, na odgovornosti, savesnosti i strpljivosti, kao i na velikom odzivu za vakcinaciju.

„Vi nam svakim svojim potezom i ponašanjem pokazujete kako treba da se ponašamo. Želim da vam zahvalim što ste gotovo svi vakcinisani, preko 90% korisnika gerontoloških centara je vakcinisano, i to je upravo razlog zašto i u uslovima porasta broja obolelih imamo stabilnu epidemiološku situaciju u ustanovama“, zaključila je Kisić Tepavčević.

Predstavnici i korisnici institucija koje su dobile opremu, obeležavanje primopredaje pratili su onlajn, preko aplikacije ZOOM, naglasili su da im je tehnička oprema pomogla da se poboljša kvalitet života.

Foto: wikipedia

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *