SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Svet Vesti

Na Međunarodnim vojnim igrama u Kizilu naši predstavnici osvojili prve medalje

Vozači Vojske Srbije osvojili su dve medalje, jednu srebrnu i jednu bronzanu, na takmičenju „Vojni reli“. To je jedna od 34 discipline Međunarodnih vojnih igara, koja se održava u Kizilu na dalekom istoku Ruske Federacije. Na ovom prestižnom takmičenju ove godine učestvuju ekipe iz 42 zemlje.

U pitanju su individualne trke, u kategoriji vozila „Ural” 6×6, srebrnu medalju donela je posada u kojoj su bili vodnik Miloš Četrović i desetar Ivan Milošević, a bronzu u kategoriji „Kamaz“ 4×4 osvojili su zastavnik Miroslav Ljiljak i mlađi vodnik Goran Stanković, stoji na sajtu Ministarstva odbrane.

Posle ovih trka, vozače Vojske Srbije očekuju nadmetanja u trci sa bojevim gađanjem i na kraju ekipnoj trci. Trke se izvode u različitim terenskim uslovima, a takmičari ne dobijaju podatke o maršuti unapred, već pred sam start. Podaci su učitani u navigacione uređaje, preko kojih sudije prate detalje trke i brzinu kretanja vozila.

Za ovo takmičenje su se koristile neborbena vozila u kategorijama 4×4 i 6×6 „Kamaz” i „Ural”, dok se za trku sa bojevim gađanjem koriste vojna vozila 4×4 GAZ-2330 „tigar“.

Za medalje u disciplini „Vojni reli“, osim ekipe Vojske Srbije, takmiče se i ekipe oružanih snaga Izraela, Mongolije, Kine, Belorusije, Uzbekistana i Rusije.

Pripadnici Vojske Srbije takmiče se još i u disciplinama „Čuvar reda“, „Tenkovski biatlon“, „Snajperska granica“ i „Armija kulture“.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *