SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Ekonomija Vesti

Pomoć autoprevoznicima: Isplata pete rate


Danas će biti isplaćena peta rata sektorske pomoći za autoprevoznike, u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima Srbije, s ciljem ublažavanja posledica pandemije virusa korona, rekao je ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali.

On je dodao da se pomoć uplaćuje na namenske račune otvorene kod Uprave za trezor. Za ovu namenu je izdvojeno 444 020 048 dinara, odnosno 3 776 400 evra.

„Već peti mesec zaredom uplaćujemo autoprevoznicima novac u dan i u dinar, kao što smo i obećali. Isplata pete rate pomoći predviđena je za 637 autobuska prevoznika, odnosno za 6 294 licencirana autobusa, koji su ispunili uslove za dobijanje ove vrste podrške države“, rekao je Mali.

Dogovoreno je da se autoprevoznicima, koji su pretrpeli ozbiljnu štetu u poslovanju, uplati u periodu od šest meseci 600 evra po autobusu.

Ovo je ciljana, sektorska podrška, s obzirom na to da je procenjeno da takva pomoć može da ublaži negativne posledice koje je na autoprevoznike ostavila pandemija koronavirusa. Krajem septembra biće uplaćena i poslednja rata pomoći, tako da je ukupno je za meru podrške autoprevoznicima rebalansom budžeta opredeljeno 2,6 milijardi dinara, objasnio je ministar Mali, stoji na sajtu Vlade Republike Srbije.

Država je jasno opredeljena da pruži pomoć onima kojima je neophodna i zato su i opredeljena sredstva za tri paketa pomoći od prošle godine. To je moguće zato što su javne finansije države stabilne i ima dovoljno novca, kao i spremnosti države da pomogne onda kada je to neophodno, zaključio je na kraju Siniša Mali.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *